2009. szeptember 22., kedd

elgondolkodtató

Nem csináltam belőle soha titkot, de bizony a nyelvtanulást elbasztam, nem kicsit nagyon... legalábbis a fősuli alatt... ha akkor ráfekszem már a kezemben lenne a diplomám... na se baj jobb későn mint soha 2 hete tanulok olaszul.

És mit ne mondjak tetszik nem kicsit nagyon...

A tanárnő kimondottan aranyos, kedves sokat gesztikulál ettől még olaszosabb lesz az érzet.

Azonban számolni pl érdekes tanultunk meg: megtanulunk kb 5 számot és onnantól matekozunk velük: összeadás és kivonás.

Pont tegnap miközben így matekoztunk gondolkoztam el azon az egyszerű dolgon, hogy idegen nyelven milyen bonyolult már csak egy szimpla kivonás is, mint pl.: 7-3 amit ha így mond az ember vagy fejben MAGYARUL végig gondolja pillantok alatt rávágja az eredményt, hogy 4.

DE próbáld ki azt, hogy ha a számokat és a műveletet is magadban vagy hangosan, de idegen nyelven mondod mennyivel elgondolkoztatóbb :-)

Kipróbáltad? és ugye, hogy igaz...

Az én következtetésem egyszerűen annyi, hogy nem tudunk adott esetben angolul, franciául vagy olaszul gondolkozni, de erre 1 másik jó példa, hogy, ha az utcán például angolul megkérdeznek valamit tőlünk akkor is pár pillantig állunk, nézünk szegény turistára (rosszabb esetben terroristára) , pedig tudjuk a választm, csak be kell indítanunk az agyunk azon részét ami ezen a ynelven képes válaszolni...

Érdekes :-)

Nincsenek megjegyzések: